Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 12, 2019

Tillsammans med Skolverket reder vi i det här avsnittet ut Garantin för tidiga insatser som numera är ett tillägg i skollagen. Vad innebär Läsa, skriva, räkna - garanti för tidiga insatser? Hur kan man jobba i enlighet med garantin och vilket stöd man kan få som skolverksamhet? 

Medverkande är Åsa Elebring,...


Nov 20, 2019

Att ha en språkstörning innebär att man som individ har svårt att uttrycka sig och det kan även vara svårt att förstå vad andra säger. Det påverkar lärandet och förstås också förutsättningarna för en elev visa vad man kan och har lärt sig. Så hur kan man stötta dessa elever i klassrummet? 

I...


Nov 13, 2019

Hur kan skolan ge ett bra stöd till och motivera en elev med språkstörning på gymnasiet? 

I det här avsnittet berättar eleven Con Onelius Gradén och läraren Örjan Persson om hur de arbetat tillsammans för att få undervisningen på Introduktionsprogrammets yrkesintroduktion att fungera när en språkstörning...


Oct 31, 2019

Hur man kan du arbeta med högläsning på ett bra sätt? Om vikten av att jobba med högläsning för att stärka språk och förutsättningar att kommunicera för barn med språkstörning eller som har andra språkliga svårigheter. 

Annelie Westlund, rådgivare på SPSM och Jim Gustafsson, logoped och författare,...


Oct 20, 2019

Vad är en språkstörning och hur den tar sig uttryck? Vilket stöd kan ett barn eller en elev som har en språkstörning behöva?

Medverkande: Annelie Westlund, rådgivare och Marika Habbe, logoped på Specialpedagogiska skolmyndigheten. Samtalsledare är Erika Berman, pressekreterare på myndigheten.